لیست قیمت و خرید انواع آسانسور از فروشگاه نیک اویل : انواع آسانسور
اولین آسانسور کششی
آسانسور کششی توسط اوتیس اختراع شد. این وسیله اولین وسیله بالا بر در زمان خود نبود اما اختراع اوتیس شکل امروزی تر همراه با ترمز ایمنی داشت که شبیه آسانسورهای کششی است. این مدل آسانسور مانند آسانسور های دیگر دارای کابین، وزنه،نیروی محرکه، سیم بکسل آسانسور، تابلو فرمان و دیگر اجزای آسانسوراست.
انواع آسانسور کششی
تمامی آسانسورهای کششی در یک ویژگی خاص مشترک هستند و آن داشتن قاب وزنه است که مانند الاکلنگ با حرکت در کنار کابین آسانسور موجب حرکت کابین میشود. بطور کلی میتوان برانواع این بالا بر را به شرح زیر نام برد:
آسانسور کششی Geared
به آسانسور های دارای گیربکس که به موتورآسانسورمتصل میشوند گفته میشوند این آسانسور توانایی حرکت با سرعت ۱.۷ تا ۲.۵ متر بر ثانیه را دارند و ظرفیتی معادل ۱۳۶۰۰ کیلوگرم دارند.(کابین آسانسور به علاوه افراد داخل آن). آسانسور کششی گیربکس دار برای ساختمان های کوتاه و نیمه مرتفع مناسب است زیرا نهایتا تا ۷۶ متر را می توانند طی کنند.
وضعیت آسانسور کششی
۱. نحوه نصب سیم بکسل آسانسور و سیستم تعلیق به چهار تیپ یک به یک-دو به یک-سه به یک و چهار به یک تقسیم میشوند.
۲. در اجرا و جایگذاری ریل ها میتوان آنها را به تیپ های وزنه بغل و وزنه پشت تقسیم نمود.
۳. از نظر جایگذاری و تعداد درب ها نیز میتوان به تک درب دو درب تونلی و دو درب مجاور یا اشاره نمود که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم.
۴. آسانسور های کششی از نظر سیستم محرکه و تابلو فرمان به دو دسته اصلی یعنی دو سرعته و تک سرعته تقسیم میشوند.
مزایای آسانسور کششی
همانطور که در بالا گفتیم آسانسور کششی یکی از رایج ترین انواع آسانسورهای مورد استفاده در ساختمان است. این عدد نشان می دهد که آسانسور کششی نسبت به سایر آسانسورها مزایای زیادی دارد. مزایای آسانسور کششی عبارتند از:
+ امکان استفاده در ساختمانهای مرتفع
+ سرعت بالا
+ آسانسور کششی نسبت به سایر آسانسورها بهره وری بالاتری دارد.
معایب آسانسور کششی
+ قیمت بالاتر نسبت به سایر آسانسورها
+ نصب و تعمیر و نگهداری دشوارتر
+ میزان فضای مورد نیاز برای نصب آسانسور کششی نسبت به سایر آسانسورها بیشتر است.
آسانسور کششی براساس تعداد درب
سیستم تک در مانند همه آسانسورهای ماشین معمولی یک در دارد و مسافران از یک در سوار می شوند و از همان در و از یک طرف پیاده می شوند.
در سیستم تونل دو در، کابین دارای دو در است که مستقیماً در مقابل یکدیگر قرار دارند، بنابراین مسافر می تواند از یک در در یک طبقه سوار شود و از در دیگری که دقیقاً روبروی دری است که در طبقات دیگر سوار شده است خارج شود. اطلاعات مفید برای سفارش آسانسور مسافر اینجا را بخوانید. سیستم دو در مجاور دارای دو درب کابین است، درست مانند دو درب تونل، اما در کنار هم و به شکل L، که در آن افراد می توانند از یک در سوار شوند و در طبقات دیگر از سمت چپ یا راست پیاده شوند.
آسانسور گیرلس
بالابر هایی که بدون گیربکس هستند. در این نوع از هیچگونه گیربکسی استفاده نمی شود و سرع حرکت در این آسانسور معادل ۲.۵ متر بر ثانیه است. استفاده از آسانسور کششی گیرلس مناسب برای ساختمان هایی با ارتفاع بالا است. در این نوع آسانسور سیم بکسل به بالای کابین آسانسور متصل می شود و سر دیگر سیم بکسل نیز به منظور حفظ تعادل و هم چنین ایجاد حرکت به وزنه تعادل وصل شده است.
آسانسور یک به یک و دو به یک
90% آسانسور های نصب شده ازسیستم یک به یک و دو بیک استفاده میکنند . آسانسور های کششی یک به یک، به صورت کاملا ساده دارای دو فلکه یکی فلکه موتور و دیگری فلکه هرزگرد میباشند و طریقه بکسل بندی آنها به صورت کاملا ساده مییاشد به طوریکه یک سر سیم بکسل آسانسورها به کابین وصل میشود و از روی فلکه موتور و فلکه هرزگرد گذشته و به قاب وزنه میرسد.
به این ترتیب، هنگامی که کابین به سمت بالا حرکت می کند، وزن به سمت پایین حرکت می کند و این به حرکت راحت تر و سبک تر کابین کمک می کند. دلیل وجود فلس های پراکنده افزایش سطح اصطکاک بین طناب بکسل و ترازو است که به آن زاویه پیچ یا آلفا می گویند.
با سیستم دو به یک، سیستم کمی پیچیده تر است، اما زاویه آلفا افزایش یافته و درگ بسیار کم است. در سیستم دو به یک نصب های زیادی وجود دارد که به عنوان مثال می توان به سیستم های زیر اشاره کرد:
+ یک فلکه روی کابین و یک فلکه روی قاب وزنه
+ دو فلکه روی کابین یک فلکه روی قاب وزنه
+ دو فلکه روی کابین دو فلکه روی قاب وزنه
+ دو فلکه زیر کابین یک فلکه روی قاب وزنه
+ دو فلکه زیر کابین و دو فلکه روی قاب وزنه
و….
به طور کلی در تمامی مدل های فوق سیستم بکسل به این صورت است که سرهای بکسل در بالای سر و زیر صفحه توسط چفت ثابت می شوند و روی پانل های کابین پایین می آیند و سپس روی پانل موتور و پایین روی پانل قاب قرار می گیرند. می چرخد و بالا می رود و دوباره با تثبیت در زیر صفحه نگه داشته می شود. سیستم تعلیق دو به یک فشار بسیار کمتری به موتور وارد می کند، بنابراین در طرح هایی با ترمز برابر و ظرفیت یکسان، با تغییر سیستم تعلیق یک به یک به دو به یک، می توان از موتور بسیار کمتری استفاده کرد.
دلیل تنوع و تغییر تعداد پانل ها و قرارگیری آنها از پایین یا بالا این است که با در نظر گرفتن چیدمان کابین و ریل های فریم، وزن، پیچش، بهترین و کم اصطکاک ترین روش نصب را می توان انتخاب و اعمال کرد.
جایگذاری ریل ها
در مورد نحوه چیدمان ریل ها که اغلب به دو گروه وزنه های جانبی و وزنه های عقب تقسیم می شوند، می توان به شرح زیر توضیح داد: به دلیل نیاز به قسمتی از چاه برای نصب ریل وزنه و جابجایی وزن قاب. . داخل چاه با توجه به نقشه ساختمان و فضای مورد نیاز چاه آسانسور.
با محاسبه عرض و عمق چاه می توان از سیستم وزنه جانبی یا سیستم وزنه عقب استفاده کرد و در سیستم وزنه کناری ریل وزنه کنار کابین در سمت چپ یا راست نصب می شود و عرض سوراخ مورد نیاز خواهد بود و در سیستم وزنه عقب ریل وزنه نصب می شود صحیح است که پشت کابین و رو به درها روی زمین نصب شود.
جمع بندی
به طور کلی در این مقاله سعی کردیم تا آسانسور کششی را یرایتان توضیح دهیم. مهمترین چیزی که باید در مورد نیک اویل بدانید این است که ما همیشه وب سایت خود را برای ارائه دادههای مناسب و مرتبط به روز میکنیم. بنابراین برای با خبر شدن از جدیدترین محصولات، ما را دنبال کنید.
سوالات متداول
آسانسور کششی چیست؟
دیدگاه (1)