...

سرعت آسانسور

سرعت آسانسورها با توجه به نوع آنها متفاوت است. سرعت برخی از آنها کند و برخی متوسط ​​است. آسانسورهای پرسرعت معمولا در آسمان خراش ها و ساختمان های بلند استفاده می شوند. در گذشته شرکت های تولیدی داخلی قادر به تولید آسانسورهای پرسرعت نبودند و تولیدات داخلی آسانسورهایی با سرعت 1.6 متر بر ثانیه بودند. اما امروزه متخصصان داخلی آسانسورهای پرسرعتی با سرعت 1.6 متر بر ثانیه، 2 متر بر ثانیه، 2.5 متر بر ثانیه و 3 متر بر ثانیه تولید کرده اند. طراحی و نوآوری سیستم کنترل از عوامل موثر در سرعت آسانسور محسوب می شود. در آسانسورها پس از شروع حرکت سرعت به تدریج افزایش می یابد. دلیل این مشکل این است که مسافران داخل آسانسور به طور ناگهانی مشکوک نمی شوند. چه عواملی بر سرعت آسانسور تاثیر می گذارد؟ سرعت مجاز آسانسور چقدر است؟ تفاوت بین آسانسورهای دو سرعته و 3VF چیست؟ و هر کدام چه ویژگی هایی دارند؟ برای یافتن پاسخ این سوالات با نیک اویل همراه باشید و ادامه مقاله را از دست ندهید.

فهرست مطالب

لیست قیمت و خرید انواع روغن بکسل آسانسور از فروشگاه نیک اویل : روغن سیم بکسل آسانسور

عوامل و قطعات موثر در سرعت آسانسور

یکی از مهم ترین نکاتی که در ساخت آسانسور باید به آن توجه کرد، امنیت و ایمنی آسانسور است. مخصوصاً وقتی صحبت از جابجایی مسافران با سرعت بالا باشد.

سرعت آسانسورها پس از شروع به حرکت به تدریج افزایش می یابد تا مسافران کمتر ضربه و لرزش کابین را احساس کنند و شوکه نشوند. موتور آسانسور، گیرلس، ناودان، سیستم کنترل فرمان، گاورنر، ریل و کفشک راهنما بر سرعت آسانسور تاثیر می گذارد.

همانطور که می دانیم شتاب و سرعت آسانسورها با استفاده از تابلوی کنترل آسانسور تنظیم می شود. این موضوع در راندمان حرکت کابین بین یک طبقه، دو طبقه یا طبقات خاص تاثیر مستقیم دارد.

برای مطالعه : سریع ترین آسانسور های دنیا

سرعت مجاز آسانسور

حداقل سرعت مجاز آسانسورهای مسافربر براساس دستورالعمل های استاندارد ملی ایران، با توجه به ارتفاع ساختمان از کف طبقه زیرین تا کف طبقه رویین به صورت زیر هست:

ساختمان‌های با ۸ طبقه یا دارای ۲۳ متر طول حرکت برابر ۰.۶۳ متر بر ثانیه

ساختمان‌های با ۹ طبقه یا دارای ۳۶.۵ متر طول حرکت برابر ۱ متر بر ثانیه

ساختمان‌های از ۱۳ تا ۲۰ طبقه یا دارای ۶۳ متر طول حرکت برابر ۱.۶ متر بر ثانیه

ساختمان‌های از ۲۱ تا ۲۵ طبقه یا دارای ۸۰ متر طول حرکت برابر ۲ متر بر ثانیه

ساختمان‌های از ۲۶ تا ۳۰ طبقه یا دارای ۹۵ متر طول حرکت برابر ۲.۵ متر بر ثانیه

در ساختمان های بیش از 30 طبقه، ساختمان های خاص، ساختمان های اداری و تجاری و همچنین برای انتخاب دقیق آسانسور در ساختمان های مسکونی تعیین زمان انتظار الزامی است. این زمان بر اساس استاندارد ملی ایران و استاندارد بین المللی ISO 4190 و همچنین بر اساس تعداد ساکنین ساختمان، متراژ مورد استفاده در زیرساخت، ظرفیت آسانسور، سرعت، محاسبات ترافیک و سایر مشخصات می باشد.

طبق دستورالعمل استاندارد ملی ایران و دستورالعمل آن، حداقل سرعت مجاز آسانسورهای مسافربری با توجه به ارتفاع ساختمان از کف طبقه زیرین تا طبقه فوقانی در ساختمان های 8 طبقه 0.63 متر می باشد. /s، در ساختمان های 9 طبقه 1 متر بر ثانیه، در ساختمان های 13 تا 20 طبقه 1.6 متر بر ثانیه، در ساختمان های 21 تا 25 طبقه 2 متر بر ثانیه و در ساختمان های 26 تا 30 طبقه است. 2.5 خانم

لازم به ذکر است که سرعت های ذکر شده صرفاً راهنمای تعیین حداقل سرعت مورد نیاز در طراحی و انتخاب آسانسور می باشد.

بنابراین زمان انتظار مناسب در ساختمان های بالای 30 طبقه، ساختمان های اداری و تجاری و یا با کاربری خاص حتی برای انتخاب دقیق آسانسور در ساختمان های مسکونی باید بر اساس استاندارد ملی ایران و استاندارد بین المللی ISO 4190 باشد. با توجه به سطح استفاده شده در زیرساخت، تعداد ساکنین ساختمان، انتخاب تعداد آسانسور، محاسبات ترافیک، ظرفیت، سرعت و سایر مشخصات.

آسانسورهای سرعت زیاد و سرعت کم

از آسانسورهای پرسرعت در ساختمان هایی با تعداد طبقات زیاد و عمدتاً آسمان خراش ها استفاده می شود. سرعت بیشتر در بالابرها از اتلاف وقت جلوگیری می کند. در آسانسورهای پرسرعت تعداد قطعات به کار رفته در آن بیشتر و سنگین تر است. سرعت در نظر گرفته شده برای آسانسورهای پرسرعت 4 متر بر ثانیه و بالاتر است. طبق استاندارد tsen81-20، ماده 5.5.6.1، زمانی که سرعت آسانسور از 3.5 متر بر ثانیه بیشتر شود، باید از طناب های کششی و دستگاه متعادل کننده آسانسور استفاده شود.

مطلب مرتبط : علت سقوط آسانسور

لازم به ذکر است که در آسانسورهای پرسرعت از طناب بالانس بین وزنه و کابین استفاده می شود و طناب متعادل کننده در عمق چاه در گروه غلتکی اجرا می شود. این دستگاه نقش بسیار مهمی در حرکت پایدار آسانسور دارد. در صورت وجود دستگاه متعادل کننده، لازم است عمق چاه آسانسور افزایش یابد.

کنترل سرعت آسانسور با درایو موتور

تنظیم و کنترل سرعت آسانسور توسط یک قطعه الکتریکی در موتور انجام می شود. این قسمت که محرک آسانسور نام دارد برای تغییرات بهتر در سرعت راه اندازی و توقف کابین آسانسور و دقت توقف کابین در سطح کف در آسانسورهایی با سرعت یک متر بر ثانیه و بیشتر استفاده می شود.

سرعت آسانسور در برج های مرتفع بین 5 تا 5.1 متر بر ثانیه است. البته در دکل های مخابراتی بین 5 تا 10 متر بر ثانیه است. در برج خلیفه آسانسورهایی با سرعت 7.11 متر بر ثانیه تعبیه شده است.

تفاوت آسانسور دو سرعته و 3VF

سرعت متغیر موتورهای AC سنکرون و ناهمزمان توسط درایو 3VF قابل کنترل است.

هدف از این کنترل سرعت دریافت توان الکتریکی از شبکه و تنظیم ولتاژ و فرکانس خروجی و در نتیجه کنترل و تنظیم سرعت و گشتاور موتور می باشد. درایو VVVF قطعه ای است که در کنترل پنل آسانسور نصب می شود و با تغییر ولتاژ باعث حرکت روان با گشتاور مناسب برای آسانسور می شود. آسانسورهای تک سرعته و دو سرعته در نوع طراحی موتور الکتریکی و سیستم کنترل سرعت الکتریکی با یکدیگر تفاوت دارند. با یک موتور الکتریکی تک سرعته و یک درایو مناسب می توانید یک آسانسور 3VF با حرکت نرم و گشتاور مناسب داشته باشید. آسانسورهای دو سرعته مدت زیادی است که منسوخ شده اند.

آسانسورهای دو سرعته چه ویژگی هایی دارند؟

1.مدار الکتریکی ساده

2.قیمت مناسب در در سیستم تابلو کنترل

3.هزینه تعمیرات بسیار کم و البته در دسترس

4.ایجاد شوک و تکانه هنگام شروع حرکت و توقف با سرعت کند و تند

5.مصرف زیاد برق و جریان راه اندازی بالا

6.وزن و حجم زیاد موتور

7.خرابی زودهنگام به دلیل شوک های اصل از استارت به کابین و و متعلقات آن

8.شوک های مربوط به سرعت پله ای به گیربکس و متعلقات آن

9.استفاده از سیم پیچ دور کند و فلایویل آسانسور فولادی و در نتیجه گران بودن الکتروموتور

10.فشارهای اصل از سرعت پله ای هنگام استارت، توقف و دوراندازی به مسافران آسانسور

11.کاهش عمر مفید کنتاکتورهای قدرت تابلو فرمان

12.سرعت آسانسور محدود است.

آسانسورهای 3VF  چه مزیت هایی دارند؟

1.حرکت و توقف بسیار نرم و آرام و بدون ضربه

2.افزایش طول عمر مفید الکتروموتور و گیربکس با توجه به جریان مصرفی مناسب

3.افزایش طول عمر قطعات مکانیکی آسانسور

4.حذف صدای ناشی از ترمز آسانسور و استهلاک و رضایت ساکنان ساختمان

5.حذف صدای دلخراش فن در موتورخانه با حذف فن در موتورخانه آسانسور

6.حذف صدای حاصل از استارت و دور کند در آسانسورهای 3VF

7.کاهش صدای حاصل از ترمز الکترومغناطیسی

8.صرفه جویی در مصرف انرژی

9.قابلیت راه اندازی موتورهای سنکرون متناوب بدون گیربکس توسط درایو 3VF

10.اصلاح ضریب قدرت

11.قابلیت راه اندازی موتورهای با سرعت بیشتر از یک متر بر ثانیه

12.امکان کنترل جریان برگشتی که در اثر به وجود آمدن حالت ژنراتوری موتور حاصل می شود.

جمع بندی

به طور کلی در این مقاله سعی کردیم تا با سرعت آسانسوربپردازیم. هر کدام از این محصولات، برتری‌های خاص خود را دارند که با توجه به اولویت‌هایتان، می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید. مهمترین چیزی که باید در مورد نیک اویل بدانید این است که ما همیشه وب سایت خود را برای ارائه داده‌های مناسب و مرتبط به روز می‌کنیم. بنابراین برای با خبر شدن از جدیدترین محصولات، ما را دنبال کنید.

مقالات مرتبط

5/5

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تماس با ما
    Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
    Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.