چشمک زدن چراغ آسانسور میتواند بخشی از سیستم ایمنی یک بالابر باشد که مانند یک زنگ هشدار عمل می کند، اما گاهی اوقات دلیل آن می تواند اختلال در سیستم یا عوامل بیرونی باشد. به طور کلی آشنایی با دلایل چشمک زدن چراغ آسانسور و پیدا کردن یک راه حل برای رعایت ایمنی ضروری است. در نتیجه در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
چشمک زدن چراغ آسانسور
آسانسورها یکی از مهم ترین بخش های یک ساختمان هستند که روزانه چندین نفر از آن استفاده میکنند و عملا بدون آن کار برای ما خیلی میشود، از حمل بار گرفته تا حمل یک سالمند آسانسورها برای ما خیلی کارایی دارند.در نتیجه ایمنی و عملکرد صحیح بالابر اهمیت بسیار بالایی دارد.
این دستگاهها مانند هر چیز دیگری دچار فرسودگی، خرابی و مشکل میشوند، چیزی که حائز اهمیت است این است که باید سریعا به این مشکلات رسیدگی شود. یکی از این مشکلات چشمک زدن چراغ آسانسور است که می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد، و بخشی از عیب یابی مشکلات آسانسور است. شناخت و شناسایی این مشکل می تواند به سریعتر رفع کردن ان کمک کند.
علت چشمک زدن چراغ آسانسور
نوسانات برق:
یکی از دلایل اصلی که می تواند بارز بروز مشکلاتی مشابه این موارد شود، نوسانات برق است. این نوسانات میتوانند به دلیل قطعی لحظهای برق یا ضعف سیستم برقرسانی در ساختمان؛ سبب چشمک زدن چراغ بالابر شوند. برای رفع این مشکل بهتر است اتصالات شل شده را نیز چک کنید تا مطمئن شوید همه چیز رو به راه است.
خطای سنسور یا برد الکتریکی
سنسورهای مورد استفاده در انواع آسانسور شامل سنسورهای مادون قرمز، سطح، جریان، بار و جلوه هال، کلیدهای محدود و انکودر میباشد. رمزگذارها برای تشخیص سرعت چرخش موتور به منظور کنترل حرکت و موقعیت کابین آسانسور استفاده می شوند. گاهی اوقات این سنسورها ممکن است به علت فرسودگی یا اختلال، دچار مشکل شوند و سیگنالهای غلط به چراغ ها ارسال کنند و سبب چشمک زدن آنها شوند.
نقص در سیستم هشدار
تقریبا تمامی آسانسورها شامل یک سیستم هشدار هستند تا بتوانند ایمنی آسانسور را افزایش دهند. سیستم ایمنی (بر اساس کدهای قابل اجرا) به گونه ای طراحی شده است که آسانسور را به یک توقف کنترل شده برساند. اگر آسانسور به شتاب خود ادامه دهد – یا در اصطلاح مهندسی سرعت بیش از حد داشته باشد – گاورنر جزء بعدی در سلسله مراتب ایمنی است که فعال می شود. حال وقتی که سیستم هشدار مشکل پیدا کند می تواند سبب چشمک زدن چراغ های کابین شود.
اختلالات مکانیکی یا تعمیر و نگهداری نامناسب
اختلالی همچون حرکت نکردن آسانسور، توقف ناگهانی، باز نشدن دربها، فرود ناگهانی، قطع برق، جابجایی طبقه و گیر کردن آسانسور مشکلاتی هستند که ناشی از اختلال در سیستم مکانیکی و نگهداری نامناسب است. سایش و فرسودگی قطعات می تواند به سیستم های آسانسور آسیب وارد کند و یکی از این آسیبها چشمک زدن چراغ کابین است.
رفع مشکل چشمک زدن چراغ آسانسور
با توجه به دلایل بالا شما برای رفع این مشکل می توانید راهکارهای زیر را امتحان کنید.
- بازرسی منظم برق و اتصالات: بررسی و تست سیستم برق آسانسور و ساختمان برای اطمینان از عدم وجود نوسان یا قطعی ناگهانی ضروری است. همچنین درصورت نیاز به تعمیرات بهتر است هرچه سریع تر دست به کار شوید.
- بررسی سیستمهای سنسور و برد کنترل: انجام تست و عیبیابی دورهای سیستمهای الکتریکی و تعویض قطعات خراب، از جمله سنسورها و بردهای الکترونیکی به جلوگیری از بروز این اتفاق کمک می کند..
- برنامه تعمیر و نگهداری پیشگیرانه: اجرای یک برنامه منظم برای بازدید و نگهداری آسانسور میتواند از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کند. همانطور که می دانید سرویس آسانسور یک عمل بسیار ضروری است که هر ساختمانی باید بر اساس نیازش آن را در مدت زمانی مشخص تکرار کند؛ در نتیجه سعی کنید هرگز این موضوع مهم را فراموش نکنید.
- اطلاعرسانی به کاربران: در هنگام بروز هر نوع مشکلی آموزش و اطلاع رسانی به کاربران و ساکنین مجموعه حائز اهمیت است. ان کمک می کند تا مشکلات سریع تر شناسایی شوند و افراد ایمنی بیشتری داشته باشند.
نتیجه گیری
برای نگهداری و افزایش عملکرد و عمر آسانسور، سرویس و بازرسی منظم بسیار ضروری است؛ زیرا در این بازرسیها مشکلات آسانسور به طور دقیق مشخص میشوند و معمولا قبل از تبدیل شدن به یک فاجعه تعمیر و حل میشوند. شما نیز مهم است که برای حفظ ایمنی خود و جلوگیری از بروز اتفاقاتی همچون چشمک زدن چراغ آسانسور، یک متخصص را برای بررسی دورهای آسانسور خود استخدام کنید و همچنین خرابیها و فرسودگی ها قطعات را هر چه سریعتر تعمیر و تعویض کنید.
منبع:
ٰResidential Elevator Troubleshooting 101: Your Guide to Everyday Fixes (and When to Call the Pros)